Koreaanse bibimbap met een spiegelei witte rijst en sesamdressing

707 kcal
300 g groente

Bibimbap is een rijst gerecht uit de Koreaanse keuken. Het betekent gemixte rijst met groenten en wordt geserveerd met een spiegelei. Traditioneel worden de groenten apart gebakken zodat je een mooi palet op je bord hebt. Maar het is de bedoeling dat je daarna alle groenten mengt zodat de smaken samen komen. Deze lekkere en supergezonde rijstbowl serveren we vandaag met knapperige groenten.

Koreaanse bibimbap met een spiegelei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijst Herkomst: IDorganics
  • 0.5 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
  • 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
  • 150 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
Zelf toevoegen
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 3 el (Sesam)olie
  • 2 el Sojasaus of tamari

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten beetgaar. Giet het water af, voeg chilivlokken en komijn naar smaak toe en zet afgedekt opzij.
  2. Was of schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een bakpan, roerbak de wortel en bosui in 8-10 minuten beetgaar en zet opzij (bewaar wat bosui voor de saus). Roerbak de spinazie enkele minuten in dezelfde bakpan, totdat deze half geslonken is. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Voor de saus: Pel en snipper de knoflook. Verwarm (sesam)olie in een andere bakpan en bak de knoflook, sesamzaadjes en de rest van de bosui enkele minuten. Doe alles in een kommetje, voeg de sojasaus en een beetje limoensap toe en roer door elkaar. Zet opzij voor later.
  4. Verhit olie in de bakpan en bak per persoon een spiegelei. Was de radijsjes, verwijder het blad en snijd in dunne plakjes. Breng de radijsjes op smaak met een snuf zout en limoensap.
  5. Schep de rijst in kommen, leg de groenten en het spiegelei erop en breng op smaak met de heerlijke sesamdressing.
TIP
Verwarm een beetje water met azijn en een beetje honing en giet dit over de gesneden groenten. Houd de chilipeper apart voor jonge gasten. Ook erg lekker met augurken.
3,9
Gemiddelde van 71 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -41%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 62%
co2-reduction-score
CO2 eq -62%
water-reduction-score
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGlutenvrijGezinLactosevrijVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie707 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Paprika
Ei
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten