Beef Wellington met gehakt doperwtjes en broccoli

4,0
Gemiddelde van 25 reviews
955 kcal
370 g groente
Beef Wellington met gehakt

Heb je ooit een Beef Wellington gemaakt? De klassieke Beef Wellington wordt vaak geserveerd op feestelijke momenten en bestaat uit een stuk ossenhaas gewikkeld in bladerdeeg. We geven vandaag een eigen twist eraan en vullen de Wellington onder andere met gehakt, broccoli en doperwtjes. Dit gerecht duurt wat langer dan gebruikelijk omdat het vlees goed moet garen in de oven, maar het is zeker de moeite waard.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Schil de pastinaak, snijd heel klein en kook afgedekt 10-15 minuten. Giet daarna het water af en laat de pastinaak uitlekken.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak het gehakt enkele minuten mee en breng op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden).
  3. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Meng het gehakt met de pastinaak en doperwten.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een plank. Schep het gehaktmengsel in het midden en vouw het deeg over het gehakt: begin met de korte zijkanten en vouw daarna de lange kant eroverheen. Druk de naad goed aan en gebruik hier eventueel een beetje water voor. Je hebt nu een lange rol. Leg de Beef Wellington (met de naad onder) op de bakplaat. Bestrijk het deeg met een beetje olie en plaats 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli, snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Kook of stoom in 8-10 minuten beetgaar en giet vervolgens het water af. Serveer de Beef Wellington met de broccoli ernaast.
TIP
Je kunt de bovenkant van het deeg ook bestrijken met een beetje ei geel ipv olie of maak een lekkere salade van de pastinaak, broccoli en doperwtjes voor erbij!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
  • 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
  • 1 st BroccoliHerkomst: Lexportia
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente + 194%
vita-score
Vitaliteit + 22%
co2-reduction-score
CO2 eq + 6%
water-reduction-score
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SpecialsLactosevrijVariatie9 maandenGezinEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie955 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker13 g
Vet40 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit48 g
Vezels21 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Tarwe
Rund
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten