BBQ Venkelsteak met salsa quinoa en kalfssaucijzen

Nog geen reviews
660 kcal
370 g groente
BBQ Venkelsteak met salsa
arrow down

Vandaag een zomers BBQ gerecht van onze Belgische chef Frank Fol, de groentechef®. De venkelsteak geeft dit gerecht een heerlijke zoet/frisse anijssmaak. Dit komt door het stofje anethol, dat ook in anijs zit. Venkel is verder rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. De mineralen in venkel, waaronder kalium en calcium, zijn onder andere belangrijk voor het sterk houden van onze botten. We serveren het gerecht met een culinaire groentesaus: Légumaise. Deze Légumaise is van nature een bron van vitamine C en rijk aan Omega-3 vetzuren.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de venkel en snijd in de lengte in stevige plakken. Maak een marinade van olijfolie, citroensap, zout en (chili)peper en kwast de venkel daarmee in. Leg de venkel op de BBQ en grill zacht zonder te verbranden. Gaar in circa 15 minuten.
  2. Leg de kalfssaucijzen op de BBQ bij de venkel. keer de worstjes regelmatig met een vleestang. Na circa 15 minuten zijn de worstjes gaar.
  3. Was intussen de tomaat en snijd heel klein. Maak een salsa door de Légumaise te mengen met de tomaat, kappertjes, citroensap en olijfolie extra vierge.
  4. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  5. Serveer de quinoa met de kalfssaucijzen, venkelsteak en de salsa.
TIP
Voor extra smaakdimensie pers je een knoflookteentje plat en laat je deze mee koken met de quinoa. Je kunt de venkel en worstjes ook grillen in een grillpan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 200 g KalfssaucijzenHerkomst: ecofields 200 g
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 150 g Légumaise rode paprika-tijmHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 15 g KappertjesHerkomst: La Bio Idea
  • 130 g QuinoaHerkomst: ekomenu maatwerk 130 g
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente + 194%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq + 48%
water-reduction-score
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinAfvallenLactosevrijEiwitrijkVariatieSeizoen9 maandenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie660 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker11 g
Vet28 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit31 g
Vezels15 g
Zout3 g
Allergenen informatie
Rund
Koriander
Paprika
Lam
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten