Biefstuk met chimichurri bimi en pastinaakpuree

655 kcal
260 g groente

Vandaag staat er een heerlijke biefstuk met chimichurri en een pastinaakpuree op het menu. Chimichurri is een groene lichtzure saus die in Zuid-Amerika vaak bij vleesgerechten wordt geserveerd. De saus bestaat voornamelijk uit verschillende verse kruiden, olie en limoen. Een traditionele chimichurri is ook een beetje pittig, dus vandaar dat we een rode peper hebben toegevoegd!

Biefstuk met chimichurri

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Pastinaak Herkomst: Arenosa
  • 400 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: De Waog
  • 200 g Biefstuk Herkomst: Future Food Group
  • 200 g Bimi Herkomst: Eco Espana
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
Zelf toevoegen
  • 2 el Boter en/of olie
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de pastinaak en aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook in circa 15-20 minuten zacht. Giet daarna het water af en stamp met boter en wat kookvocht (of melk) tot een stevige, gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit boter (of olie) in een bakpan en schroei de biefstuk kort aan beide zijden. Temper het vuur en laat het vlees nog 5 minuten garen (afhankelijk van de dikte). Het is lekker als het vlees rosé is. Gebruik een vleestang om het vlees te keren. Leg de biefstuk op een warm bord, breng op smaak met zout en peper en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.
  3. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de bimi. Was de bimi en kook of stoom in 5-8 minuten beetgaar. Giet het water af. Roosteren in een grill- of bakpan mag ook.
  4. Mix de peterselie en oregano, ui, rode peper, olijfolie extra vierge en limoensap met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  5. Snijd de biefstuk met een scherp mes in hele dunne plakjes. Schenk de chimichurri erover en serveer met de bimi en pastinaakpuree.
TIP
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken.
4,4
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 35%
co2-reduction-score
CO2 eq + 112%
water-reduction-score
Water + 11%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSpecialsGlutenvrijLactosevrijEiwitrijkGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie655 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker11 g
Vet31 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit33 g
Vezels13 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten