Bananensplit met chocola en frambozen

507 kcal
0 g groente

Een toetje als ontbijt, dat kan! Een bananensplit wordt gemaakt van vanille ijs, chocola en banaan. Voor dit recept gebruiken we volle kwark. Deze heeft een stevige, romige structuur en is friszuur van smaak. De kwark is rijk aan eiwitten en vormt een heerlijke basis voor een ontbijt.

Bananensplit

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Banaan Herkomst: udea
  • 250 g Volle kwark Herkomst: Weerribben
  • 30 g Havermout Herkomst: meesters van de halm
  • 50 g Gedroogde cranberries Herkomst: horizon
  • 60 g Frambozen
  • 40 g Pure chocola Herkomst: Chocolatemakers
Zelf toevoegen
  • 2 tl Kaneelpoeder
  • 1 el Boter

Bereiding (10 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Halveer de bananen in de lengte, leg de helften op een bord en verdeel de kwark erover.
  2. Verwarm boter in een bakpan en bak de havermout enkele minuten. Bak de cranberries kort mee en breng op smaak met kaneelpoeder.
  3. Bestrooi de banaan met de gebakken havermout. Verdeel daarna de frambozen erover.
  4. Smelt de chocola au bain-marie en schenk over de banaan.
TIP
Ook heerlijk met ander fruit zoals peer of appel.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -33%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 40%
co2-reduction-score
CO2 eq -59%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin9 maandenVariatieVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie507 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker40 g
Vet19 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit15 g
Vezels8 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten