Banaan-appel havermout cake met walnootcrunch
Nog geen reviews
463 kcal
0 g groente
Een heerlijke cake als ontbijt, wat een feestje! De banaan en appel geven een lekkere zoete smaak aan de cake. De walnoten zorgen voor een lekkere crunch. Liever ander fruit, bijvoorbeeld bosbessen of peer? Vervang de appel en maak de cake helemaal naar je smaak. Je kunt van het beslag ook cupcakes maken.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Banaan Herkomst: udea
- 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 35 g Havermout Herkomst: meesters van de halm
- 50 ml Amandeldrink Herkomst: Rude Health
- 0.5 st Appel Herkomst: mantel
- 15 g Walnoten Herkomst: YON
- 1 tl Bakpoeder
- 0.5 tl Kaneelpoeder
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een kleine ovenschaal in met olie of boter.
- Mix de banaan, ei, havermout, bakpoeder, kaneel en amandelmelk met een staafmixer tot een glad beslag.
- Was of schil de appel en snijd klein. Hak de walnoten grof. Giet het beslag in de overschaal en schep de 2/3 van de appel en walnoten door het beslag.
- Strooi de overgebleven appel en walnoten erover als topping en bak de cake 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Voor het afbakken van de cake kan je ook één persoons ovenschaaltjes gebruiken! Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente -100%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -81%
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie463 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker33 g
Vet11 g
Verzadigd vet1 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Noten
Ei
Gluten


