Ayurvedische rode linzen dahl met aubergine kokosmelk en koriander

782 kcal
300 g groente

Volgens de Ayurvedische voedingsleer zijn we niet wat we eten, maar zijn we wat we kunnen verteren. Deze maaltijd is licht verteerbaar en heerlijk romig. Je geeft je spijsvertering rust zodat je alle voedingsstoffen goed kunt opnemen!

Ayurvedische rode linzen dahl met aubergine

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 2 tl Kurkuma (verse) Herkomst: La Grama
  • 1 st Aubergine Herkomst: Frank de koning
  • 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 70 g Rode linzen Herkomst: Greenage
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen, sap Herkomst: Fairtrasa
Zelf toevoegen
  • 250 ml Bouillon
  • 2 el Olie (of ghee)
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Bereid de bouillon.
  2. Pel de knoflook. Schil en rasp de kurkuma (let op kurkuma geeft erg af aan je handen). Was de aubergine en snijd in kleine stukken. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode peper in stukjes. Verwarm olie (of ghee) in een ruime pan en fruit de knoflook, kurkuma, rode peper en komijnpoeder 2 minuten op een laag vuur.
  3. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en voeg samen met de aubergine en courgette toe aan de pan. Bak 3 minuten op een hoog vuur en blus dan af met de bouillon en kokosroom. Laat afgedekt zachtjes 15-20 minuten koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de rode linzen dahl met de rijst, top af met verse koriander en limoensap.
TIP
Ook erg lekker met wat fijngehakte nootjes.
4,2
Gemiddelde van 45 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 73%
co2-reduction-score
CO2 eq -57%
water-reduction-score
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVegan9 maandenLactosevrijSeizoenGlutenvrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie782 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker11 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit20 g
Vezels19 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten