Auberginewaaier met paprika en tomaat ! Weinig koolhydraten

515 kcal
260 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Een heerlijk koolhydraatarm feestje op je bord: deze auberginewaaier. Het ziet er mooi uit en het is helemaal niet moeilijk om te maken. Het gerecht moet wel een tijd in de oven garen, maar dan heb jij tijd om even iets anders te doen! We maken de auberginewaaier met paprika en tomaat en serveren er een romige kaassaus bij. Tip: Haal de aubergine uit de zak en bewaar op een koele plek buiten de koelkast.

Auberginewaaier met paprika en tomaat

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 3 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 5 g Verse basilicum Herkomst: Herbio
  • 100 ml Slagroom Herkomst: Weerribben
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (50 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aubergine en snijd in de lengte doormidden, laat daarbij het kroontje zitten. Leg de auberginehelften met de snijkant naar beneden op een plank en snijd met een scherp mes 3-5 snedes net onder het kroontje naar de onderkant.
  3. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in blokjes.
  4. Doe de tomatenstukjes in een ovenschaal, pers de helft van de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Roer door elkaar en leg de auberginehelften op de tomatensaus. Spreid de auberginehelften uit tot een waaier, druppel olie erover en verdeel de paprika en blaadjes basilicum tussen de aubergineplakken. De overgebleven groente leg je in de saus ernaast.
  5. Verwarm intussen de crème fraîche in een steelpan op een laag vuur. Pers de rest van de knoflook erboven uit. Voeg al roerend de geraspte kaas erdoor tot de kaas gesmolten is en de saus dikker wordt. Schenk de kaas-roomsaus over de aubergine en plaats boven in de voorverwarmde oven.
  6. Bak de auberginewaaiers in 35-40 minuten gaar. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
De saus is ook lekker met Italiaanse kruiden zoals tijm of oregano.
4,0
Gemiddelde van 3 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 38%
co2-reduction-score
CO2 eq -31%
water-reduction-score
Water -14%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie515 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker14 g
Vet42 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit13 g
Vezels8 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten