Appeltaart mini's met slagroom

722 kcal
0 g groente

24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in De Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met deze heerlijke appeltaartjes. Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #ikkookmee

Appeltaart mini's

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 160 g Kristalsuiker Herkomst: Van Gilse
  • 175 g Bloem Herkomst: Windkorenmolen De Vlijt
  • 1 tl Bakpoeder Herkomst: Biovegan
  • 65 g Roomboter op kamertemperatuur Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 3 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 1 st Appel (Goudreinette) Herkomst: mantel
  • 1 st Appel (Jonagold) Herkomst: konijn
  • 2 tl Kaneelpoeder Herkomst: Het Blauwe Huis
  • 200 ml Slagroom Herkomst: Pur natur
Zelf toevoegen
  • 10 g Vanillesuiker
  • snufje Zout

Bereiding (60 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 160˚C.
  2. Meng 125 g kristalsuiker, bloem en bakpoeder met de hand. Snijd de boter in blokjes en kneed het samen met twee eieren en het zout erdoor. Maak 2 bollen van het deeg (één iets groter dan de andere). Rol beide bollen uit tussen 2 lagen plasticfolie. Leg de deegplakken 10 minuten in de diepvries.
  3. Was de appels. Snijd de Goudreinette in partjes en de Jonagold appel in blokjes. Meng de appels met de kaneelpoeder en 35 gram suiker.
  4. Klop de slagroom met de vanillesuiker. Bewaar in de koelkast. Vet de minispringvormpjes in met boter.
  5. Haal het deeg uit de diepvries. Neem de grootste plak, trek een kant van de plasticfolie eraf en leg met de deegkant in de ingevette vorm. Trek nu de andere laag eraf. Bekleed de vormpjes met het deeg op de randen en bodem. Vul de vormpjes met de appels, de stukjes onderin en de partjes erboven op. Verwijder de plasticfolie van de andere deegplak en leg op de appels. Snijd het overige deeg weg, dit kun je bewaren in de vriezer. Splits het derde ei en klop de dooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk het deeg met de eidooier en bestrooi met de overige suiker.
  6. Bak de appeltaartjes circa 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en snijd de taart in punten. Serveer met een dot vanilleslagroom.
TIP
De taart is ook erg lekker met rozijnen of noten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie722 kcal
Koolhydraten97 g
Suiker64 g
Vet31 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit10 g
Vezels5 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Tarwe
Ei
Lactose

Vergelijkbare recepten