Andijviesalade met kipspiesjes en aardappel-pastinaakpuree

793 kcal
375 g groente

Onze Belgische chef Frank Fol reist met zijn filosofie ‘Denk groente! Denk fruit!’ de hele wereld over en geeft adviezen en workshops over gezonde, evenwichtige en plantaardige voeding. Vandaag staat er een heerlijke andijviesalade met aardappelpuree en kipspiesjes op het menu. Andijvie is rijk aan vitamines A & C en het bevat chlorofyl, wat belangrijk is voor het aanmaken van rode bloedlichaampjes. Onze biologische andijvie wordt geleverd door de Heulhoeve.

Andijviesalade met kipspiesjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjes Herkomst: Kemper Kip
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 400 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: De Waog
  • 250 g Pastinaak Herkomst: Arenosa
  • 1 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Befair
  • 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
  • 1 st Andijvie Herkomst: Biolatina
  • 15 g Walnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Nootmuskaat
  • 1 el (Appel)azijn
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Leg de barbecue stokjes in water (dit voorkomt aanbranden). Doe de kipdijbeenblokjes in een schaal en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper van de molen, zeezout en een snuf nootmuskaat en laat de smaken intrekken.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Was of schil vervolgens de aardappels en pastinaak en snijd klein.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de aardappels, pastinaak, ui en knoflook in 15-20 minuten gaar. Kruid met zeezout en kurkuma. Giet af maar behoud het kookvocht. Pureer met een pureestamper samen met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zwarte peper van de molen en eventueel nog wat zeezout.
  4. Meng de rozijnen met de (appel)azijn. Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd in dunne reepjes. Hak de walnoten grof en meng ze met de rozijnen door de andijvie. Besprenkel met olijfolie en (appel)azijn en kruid met zeezout en zwarte peper.
  5. Prik de kipdijbeenblokjes op de stokjes. Verwarm een grillpan (of bakpan) en grill of bak ze rondom bruin. Serveer de kipdijbeenspiesjes met de aardappel-pastinaakpuree en andijviesalade.
TIP
Het is ook leuk om dit gerecht te maken met krokante smashed potatoes uit de oven. Heb je geen houten prikkers? Serveer de kip dan los.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente + 198%
vita-score
Vitaliteit + 43%
co2-reduction-score
CO2 eq -32%
water-reduction-score
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrijGezin9 maandenSeizoenVariatieEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie793 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker22 g
Vet41 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels16 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Kip
Noten
Lupine
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten