Andijvie-gehaktschotel met champignons en kaas

714 kcal
280 g groente

Knisperend vers van het land, zo op jouw bord! Andijvie heeft een sterke, licht-bittere smaak. Iets waar je van moet houden, net als de smaak van witlof. Deze twee groenten zijn dan ook aan elkaar verwant. Maar in deze schotel komt de andijvie heel goed tot zijn recht!

Andijvie-gehaktschotel

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: de Eerste
  • 1 st Andijvie Herkomst: De Eerste
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 100 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 200 g Gehakt H-O-H Herkomst: Future Food Group
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met een beetje kookvocht (of melk en boter) tot een puree.
  3. Was intussen de andijvie, laat goed uitlekken en snijd in repen. Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren of in plakjes.
  4. Verhit olie in een ruime bakpan en bak het gehakt samen met de ui en champignons 2-4 minuten. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper en schep uit de pan. Gebruik dezelfde pan en bak de kleingesneden andijvie tot deze slinkt. Doe het gehakt en champignons terug in de pan en schep alles goed door elkaar.
  5. Vet een ovenschaal in, doe onderin de aardappelpuree en daarop de andijvie-gehaktmix. Bestrooi met de geraspte kaas en zet onder de grill tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
TIP
De aardappelpuree is ook erg lekker met een beetje mosterd erdoor.
4,5
Gemiddelde van 24 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 31%
co2-reduction-score
CO2 eq + 4%
water-reduction-score
Water -26%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenEiwitrijkGlutenvrijSeizoenGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie714 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker9 g
Vet33 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit35 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Varken
Rund
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten