Aardbeien-havermoutcrumble met amandelschaafsel

449 kcal
0 g groente

Aardbei is een besvrucht. Naast dat ze heerlijk zoet zijn, zijn ze ook heel gezond! Aardbeien bevatten weinig calorieën. Er zit veel vitamine C in aardbei en de vrucht draagt bij aan de inname van foliumzuur. In Nederland worden ook aardbeien geteeld, maar liefst 60 miljoen kilo aardbeien per jaar!

Aardbeien-havermoutcrumble

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Aardbeien Herkomst: puur nl
  • 100 g Havermout Herkomst: meesters van de halm
  • 30 g Kokosolie
  • 50 ml Ahornsiroop Herkomst: horizon
  • 20 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een kleine ovenschaal in (of gebruik per persoon een ovenschaaltje).
  2. Was de aardbeien, snijd het kroontje eraf en snijd in kwarten. Leg de aardbeien in de ovenschaal.
  3. Meng in een kom de havermout met de kokosolie en ahornsiroop tot een kruimelig deeg. Schep dit bovenop de aardbeien. Bak in de voorverwarmde oven in 20-30 goudbruin. Strooi halverwege het amandelschaafsel erover.
TIP
Je kunt de kokosolie ook eerst smelten voordat je het mengt met de havermout.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -51%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 77%
co2-reduction-score
CO2 eq -89%
water-reduction-score
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd

Voedingswaarden

Per portie
Energie449 kcal
Koolhydraten50 g
Suiker15 g
Vet22 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit9 g
Vezels6 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Noten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten