Aardbeien-havermoutcrumble met amandelschaafsel
Nog geen reviews
449 kcal
0 g groente
Aardbei is een besvrucht. Naast dat ze heerlijk zoet zijn, zijn ze ook heel gezond! Aardbeien bevatten weinig calorieën. Er zit veel vitamine C in aardbei en de vrucht draagt bij aan de inname van foliumzuur. In Nederland worden ook aardbeien geteeld, maar liefst 60 miljoen kilo aardbeien per jaar!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Aardbeien Herkomst: puur nl
- 100 g Havermout Herkomst: meesters van de halm
- 30 g Kokosolie
- 50 ml Ahornsiroop Herkomst: horizon
- 20 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een kleine ovenschaal in (of gebruik per persoon een ovenschaaltje).
- Was de aardbeien, snijd het kroontje eraf en snijd in kwarten. Leg de aardbeien in de ovenschaal.
- Meng in een kom de havermout met de kokosolie en ahornsiroop tot een kruimelig deeg. Schep dit bovenop de aardbeien. Bak in de voorverwarmde oven in 20-30 goudbruin. Strooi halverwege het amandelschaafsel erover.
TIP
Je kunt de kokosolie ook eerst smelten voordat je het mengt met de havermout. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -51%
Groente -100%
Vitaliteit + 77%
CO2 eq -89%
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Voedingswaarden
Per portieEnergie449 kcal
Koolhydraten50 g
Suiker15 g
Vet22 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit9 g
Vezels6 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Noten
Tarwe


