Gestoofde bospeentjes met kalfspoulet en aardappeltjes

Nog geen reviews
634 kcal
230 g groente
Gestoofde bospeentjes met kalfspoulet

Wist je dat biologische wortels meer natuurlijke suikers bevatten dan snel geproduceerde wortels? Dat komt omdat deze wortels meer tijd hebben om te groeien.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
  2. Verwijder intussen het loof van de bospeen en leg het opzij. Was of schil de wortels en snijd grote exemplaren in de lengte doormidden. Smelt de boter samen met de honing in een ruime pan en bak de wortels kort aan op een middelhoog vuur. Schenk een klein scheutje water erbij. Zodra het water kookt temper je het vuur. Breng op smaak met zout en peper en stoof de bospeen afgedekt in circa 10 minuten beetgaar.
  3. Was het wortelloof grondig in een zeef onder de kraan, snijd een deel klein en laat een handje wortelloof met de wortels meestoven. De smaak van het loof is bitter, dus bepaal zelf hoeveel je ervan gebruikt.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Verwarm een kleine bakpan met olie op een hoog vuur. Dep het vlees droog en breng op smaak met zout en peper. Als de pan goed heet is bak je de kalfspoulet op een hoog vuur aan. Temper dan het vuur en bak nog enkele minuten. Het is lekker als de poulet nog een tikje rosé is. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
  5. Snijd de aardappels wat kleiner en bak nog kort in de pan van het vlees. Serveer de aardappels met de kalfspoulet en gestoofde bospeentjes in het kookvocht. Snijd de dille klein en strooi over het gerecht.
TIP
Je kunt de worteltjes ook in een beetje olie stoven in plaats van in boter. Het wortel loof is ook erg lekker als smaakmaker in een soep of pesto.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
  • 1 bosje BospeenHerkomst: Biolatina
  • 1 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KalfspouletHerkomst: ecofields, niet de doorregen poulet
  • 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 25 g Boter
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -4%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq+ 32%
water-reduction-score
Water -46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVariatieGezinSeizoenLactosevrijEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie634 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker18 g
Vet26 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit29 g
Vezels12 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten