Oma's gehaktballen met aardappelkoekjes en rode kool met honing en sinaasappel
3,8
778 kcal
250 g groente
We gaan vandaag aan de slag met één van de oudste kolen met een prachtige kleur. Geliefd, maar ook gehaat door sommigen, maar we beloven met een beetje honing en sinaasappel krijgt ook deze rode kool een heerlijke smaak. Erbij: Oma's gehaktballen en aardappelkoekjes! Lekker smullen!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 400 g Rode kool, gesneden Herkomst: de Lepelaar
- 1 st Sinaasappel Herkomst: Eosta
- 200 g Gehakt H-O-H Herkomst: Future Food Group
- 2 tl Gehaktkruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 2 el Olijfolie en boter
- 1 el Bloem
- 1 tl Mosterd
- 1 tl Honing
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de aardappels en rasp ze grof in de keukenmachine (of handmatig met een rasp). Pel en snipper de ui. Doe de aardappelrasp met de ui, bloem en geraspte kaas in een kom en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door elkaar.
- Verhit olie in een royale bakpan bak kleine koekjes van de geraspte aardappel (of één grote). Bak deze om en om goudbruin en gaar (15-20 minuten).
- Verwarm intussen olie en boter in een andere pan en bak de rode kool 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg wat honing en een klein scheutje water toe en laat zachtjes pruttelen tot de rode kool gaar is. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schep op het laatste moment de sinaasappel stukjes door de rode kool en verwarm mee.
- Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden, mosterd, zout en peper. Kneed alles goed door elkaar en vorm met je handen gehaktballen (1 grote of 2 kleintjes per persoon). Verwarm olie en boter in een bakpan en bak de gehaktballen op een middelhoog vuur bruin en gaar in 15 minuten. Voeg een scheutje water toe voor de jus en schud de pan regelmatig.
- Serveer de aardappelkoekjes met de rode kool en gehaktballen met jus!
TIP
De rode kool is ook erg lekker met laurierblad, kruidnagel en een kaneelstokje. Of appel en rozijnen! Heb je tijd over? Leg dan de sinaasappel in zijn geheel in de oven voor ongeveer 15 minuten: daarna door de helft snijden, uithollen en je hebt een heerlijke gekaramelliseerde sinaasappel! 3,8
Meet hoe goed je eet
True price -21%
Groente + 98%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq -3%
Water -24%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lactosevrij, Glutenvrij, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie778 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker18 g
Vet39 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit35 g
Vezels14 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Rund
Varken
Sulfiet


