Aardappelfrittata met spruitjes en peterselie-olie
3,3
713 kcal
290 g groente

Spruiten zijn vitamine C bommetjes en perfect voor een goede weerstand. Ze worden ook wel 'Brussels sprouts' genoemd, weet je waarom? Door de jaren heen zijn er verschillende soorten spruitjes gekweekt. Maar de spruitjes die in de 13e eeuw in de omgeving van Brussel werden verbouwd, is de soort die we nu nog altijd kennen. Vandaar de naam 'Brussels sprouts.'
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in hele dunne schijfjes of kleine stukken en kook 15 minuten.
- Maak intussen de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd doormidden en kook de de spruitjes de laatste 8-10 minuten met de aardappels mee. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
- Pel de ui en snijd in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Verwarm olie in een wok of bakpan en bak de ui en paprika 2 minuten op een middelhoog vuur.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, kerriepoeder, zout en peper. Doe alles in een ingevette ovenschaal (of gebruik een vuurvaste pan) en schenk het eimengsel erover. Schud de schaal/pan heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreidt.
- Snijd de peterselie heel fijn en mix met olijfolie. Druppel de peterselie olie erover en plaats de schaal 10-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei is gestold. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken, bereid de frittata dan in een pan op het fornuis. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g SpruitjesHerkomst: biosonn
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st TomaatHerkomst: Solid
- 300 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 4 st EiHerkomst: 't paradijs
- 2 tl Piri Piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
- 5 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 1 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -12%
Groente+ 130%
Vitaliteit+ 33%
CO2eq -58%
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Seizoen, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie713 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker13 g
Vet35 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit24 g
Vezels16 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Paprika
Ei