Aardappel-stoofje met prei en gele bietjes en gerookte makreelfilet
Nog geen reviews
744 kcal
550 g groente
Echt comfort food voor een gure dag. Onze bietjes worden geleverd door de Lepelaar en zijn geteeld op een klei-rijke en luchtige bodem. De gele bietjes hebben een wat zoetere smaak dan de rode en de rood- wit gestreepte chiogga bietjes. Dit gerecht is perfect om van tevoren klaar te maken, dan trekken de smaken nog lekkerder in.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 200 g Gele bietjes Herkomst: lepelaar
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
- 1 st Gerookte makreel (heel) Herkomst: Marqt
- 2 el Olie en boter
- 250 ml Bouillon
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes van circa 2 cm. Schil de bietjes en snijd ook in kleine blokjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een bakpan en bak de ui en de prei ongeveer 2 minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg de kleingesneden aardappels en bietjes toe, schenk de bouillon erbij en laat afgedekt 20 minuten stoven op een laag vuur. Maak op smaak met boter, mosterd, citroen-kerriepoeder, peper en zout.
- Maak de makreel schoon en zorg dat alle graten zijn verwijderd, pluk in stukjes. Verdeel de gerookte makreel over de stoofpot en verwarm kort mee.
TIP
Je kunt ook een deel van de bietjes heel klein snijden en inmaken. Verwarm water met een scheut azijn en honing of suiker. Schenk dit kokendheet over de bietjes en zet in de koelkast (Hoe langer hoe lekkerder, maar minimaal een uur). Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 337%
Vitaliteit + 30%
CO2 eq -82%
Water -68%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Gezin, Seizoen, Lactosevrij, Glutenvrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie744 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker16 g
Vet38 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit31 g
Vezels12 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Vis


