Ayurvedische rode linzen dahl met pompoen en kokosmelk
4,2
792 kcal
300 g groente

Volgens de Ayurvedische voedingsleer zijn we niet wat we eten, maar zijn we wat we kunnen verteren. Deze maaltijd is licht verteerbaar en heerlijk romig. Je geeft je spijsvertering rust zodat je alle voedingsstoffen goed kunt opnemen!
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Bereid de bouillon.
- Pel de knoflook. Schil en rasp de kurkuma (let op kurkuma geeft erg af aan je handen). Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukken. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Verwarm olie (of ghee) in een ruime pan en fruit de knoflook, kurkuma, chilivlokken en komijnpoeder 2 minuten op een laag vuur.
- Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en voeg samen met de pompoen en courgette toe aan de pan. Bak 3 minuten op een hoog vuur en blus dan af met de bouillon en kokosmelk. Laat afgedekt 15-20 minuten zachtjes koken tot de pompoen zacht is. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Serveer de rode linzen dahl met de rijst en top af met verse koriander.
TIP
Ook erg lekker met wat fijngehakte nootjes.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 tl Kurkuma (verse)Herkomst: La Grama
- 0.5 st Pompoen
- 1 st CourgetteHerkomst: Amapainetasi
- 1 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
- 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
- 200 ml Bouillon
- 2 el Olie (of ghee)
- 1 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -46%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 59%
CO2eq -64%
Water+ 190%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, 9 maanden, Glutenvrij, Vegan, Variatie, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie792 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker10 g
Vet37 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit21 g
Vezels17 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Koriander