Udon noodles met paksoi vegan gehakt en Légumaise kokos-curry
4,2
791 kcal
250 g groente
Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Udon noodles worden gemaakt van 100% tarwe. Ze hebben een iets plattere vorm dan soba noodles. Het is een heerlijke Japanse pasta die goed in de Europese keuken past. Heerlijk in combinatie met de pittige Légumaise.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Udon noodles Herkomst: Miefabriek
- 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 100 g Légumaise kokos rode curry Herkomst: Ekomenu - Frank Fol
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 180 g Vegan gehakt Herkomst: Prolatere
- 2 el Olie
- 1 el Sojasaus
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de udon noodles in 12-14 minuten gaar. Giet het water af en spoel af onder de koude kraan.
- Was intussen de paksoi en halveer in de lengte, of snijd in vieren. Was of schil de wortel en snijd in dunne linten of staafjes. Verhit een pan met een klein laagje water en kook of stoom de paksoi en wortel in 8-10 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken en breng op smaak met zout en peper. Klop de Légumaise los met een beetje van het kookvocht.
- Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes.
- Verwarm olie in een wok of bakpan en bak de ui, knoflook, rode peper en vegan gehakt gedurende 2 minuten. Roerbak de noodles 3 minuten mee en breng op smaak met sojasaus.
- Verdeel de noodles met het vegan gehakt, wortel en paksoi over de borden en druppel de Légumaise erover.
TIP
Het is ook erg lekker met sesamolie of sesamzaadjes.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente + 98%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -80%
Water -84%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Lactosevrij, Seizoen, Lekker snel, Eiwitrijk, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie791 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker10 g
Vet39 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit35 g
Vezels9 g
Zout3.3 g
Allergenen informatie
Selderij
Tarwe
Gluten
Sojabonen


