Zomers stamppotje met rucola radijsjes en slavink

782 kcal
270 g groente

Bij een stamppot denken we automatisch aan de winter, maar een stamppotje kan ook erg lekker zijn in de lente of in de zomer! Deze stamppot met zomergroenten is lekker fris en knapperig. Mede dankzij de rucola en radijsjes die een peperige, pittige smaak hebben. Radijsjes zijn rauw - al dan niet met een beetje zout - ook erg lekker als gezonde snack.

Zomers stamppotje met rucola

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
  • 50 g Rucola Herkomst: Snijderij Udea
  • 200 g Slavink Herkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie of boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
  2. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de radijsjes los van het blad. Was en snijd vervolgens in kleine stukken. Was de rucola in een zeef onder de kraan, laat uitlekken en snijd kleiner.
  3. Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak de slavinken met de prei en de helft van de paprika in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Stamp de aardappels met een beetje kookvocht tot een puree (of gebruik warme melk en een klontje boter). Schep alle groenten door de aardappelpuree. Proef en breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt nog even opzij.
  5. Serveer de knapperige zomerstamppot met de slavinken.
TIP
Je kunt de radijsje ook mee bakken met het vlees.
4,0
Gemiddelde van 29 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -54%
water-reduction-score
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen9 maandenLactosevrijGezinVariatieGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie782 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker14 g
Vet41 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit24 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Paprika
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten