Quinoa

met groentekneusjes en makreelfilet

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5-8 januari

Biologische ingrediënten
0,5 st biologische Groentebouillontablet (GV)
130 g biologische Quinoa (GV)
350 g biologische Gerookte makreel
1 st biologische Rode paprika (groentekneusje)
1 st biologische Gele paprika (groentekneusje)
1 st biologische Aubergine (groentekneusje)
1 st biologische Knoflookteen
Biologische Radijskiemen naar smaak
Biologische Verse munt naar smaak

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat vis.

Deze week staan er ‘groentekneusjes’ op het menu. Dit zijn groenten die er niet helemaal perfect uitzien. Denk hierbij aan een kromme komkommer of een misvormde paprika en aubergine. Het is zonde om deze producten weg te gooien, want de smaak is net zo lekker. Groenten hoeven niet perfect eruit te zien om lekker te smaken en gezond te zijn. We hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van de enorme voedselverspilling in de EU.

Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa, zorg ervoor dat je 2 keer zoveel water aan de kook brengt dan de hoeveelheid quinoa zelf. Laat het groentebouillontablet in het water oplossen. Was de quinoa, bijvoorbeeld in een zeef, en kook voor 10 minuten in de bouillon. Giet het restant water af en laat het vervolgens een paar minuten uitdampen. Breng een kleine hoeveelheid water aan de kook voor de radijskiemen. Doe de radijskiemen in een zeef en schenk kokend water erover. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaar proces stopt. Zet vervolgens opzij.
2. Maak de makreel schoon. Dit doe je door eerst de kop van de makreel te verwijderen en deze vervolgens bij de buikzijde doormidden te snijden. Verwijder daarna de huid. Nu kan de visgraat er vanaf de staartzijde uitgehaald worden. Verwijder daarna de graten die aan de zijkant zitten. Voel goed of er geen graatjes meer in de vis achterblijven en snijd of breek het vervolgens in royale stukken.
3. Was de paprika’s en de aubergine. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s en aubergine klein. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit bakolie in een (wok)pan en wok hierin de knoflook, paprika’s en aubergine 5 minuten. Voeg de laatste minuut de makreel erbij en verwarm deze mee.
4. Snijd intussen de munt fijn. Meng de groenten met de quinoa en garneer met de verse munt en de radijskiemen.

Tip
De makreel kan ook van tevoren schoongemaakt worden, dat scheelt tijd tijdens het koken.

Voedingswaarden
745 kcal/ 48 g koolhydraten/ 42 g vet/ 39 g eiwit/ 11 g vezels

  Laden...