Portugese boerenkoolsoep

met paprika worst

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 – 28 november

Biologische Ingrediënten
500 g biologische Aardappels, vastkokend
400 g biologische Wortels
2 st biologische Ui
1 st biologische Groentebouillontablet
200 g biologische Boerenkool, gesneden
0,5 st biologische Paprika worst

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
500 ml Water
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat mais, gluten en varkensvlees.

Nederland en België zijn niet de enige landen waar ze veel aardappels, wortels en boerenkool eten. In Portugal eten ze dit ook graag, alleen op een andere manier. Portugese boerenkoolsoep, ook wel Caldo Verde in het Portugees, is een traditioneel gerecht uit het zuiden van het land. Het is een gevulde soep op basis van gepureerde aardappels en wortels. De boerenkool wordt op het laatst toegevoegd voor een lekkere ‘bite’ en de soep wordt afgemaakt met stukjes paprika worst.

Bereidingswijze
1. Kook water voor de aardappels, wortels en ui. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Schrap en snijd de wortels in stukken. Pel en snijd de ui in grove stukken.
2. Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui, wortels en aardappels. Voeg het kokende water toe aan de pan en verkruimel het groentebouillontablet in het water. Kook de aardappels, wortels en ui 20 minuten.
3. Pureer het geheel tot een gladde soep. Breng de soep terug aan de kook en voeg de boerenkool toe. Laat nog 8 minuten doorkoken. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
4. Snijd intussen de worst in plakjes.
5. Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat plakjes worst.

Tip
In het traditionele recept gebruiken ze bevroren boerenkool. Dit geeft de boerenkool een extra bite. Heb je wat extra tijd? Stop dan de boerenkool 3 uur van tevoren in de vriezer.

Voedingswaarde
548 kcal/ 68 g koolhydraten/ 19 g vet/ 18 g eiwit/ 14 g vezels

  Laden...