Polenta met oerwortels

Gekaramelliseerde ui en pijnboompitjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5-8 januari

Biologische ingrediënten
500 g biologische Oerwortels
250 g biologische Cherrytomaatjes
1 tl biologische Italiaanse kruiden
2 st biologische Rode ui
0,5 st biologische Groentebouillontablet (GV)
100 g biologische Polenta
25 g biologische Pijnboompitten
Biologische Verse basilicum naar smaak

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
400 ml Water
Olijfolie extra vierge naar smaak

Allergenen
Bevat mais.

Polenta is een dikke brij van maisgriesmeel waarmee in Noord-Italië veel traditionele recepten worden gemaakt. Vaak wordt de polenta dan gestort op een grote houten snijplank. Deze plank serveer je midden op tafel en het hele gezin eet ervan. Je kunt polenta op veel verschillende manieren bereiden: warm én koud en voor zowel zoete als hartige gerechten.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Schil de oerwortels en snijd ze in dunne plakjes (of in de lengte in dunne staafjes). Leg de oerwortels samen met de cherrytomaatjes op de bakplaat en druppel olijfolie extra vierge erover. Bestrooi de groenten met Italiaanse kruiden en rooster voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui op een laag vuur gedurende 10 minuten.
4. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Voeg al roerend de polenta toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken terwijl je af en toe roert. Voeg eventueel wat extra water of (soja)melk toe als de polenta te dik wordt. Neem de pan van het vuur.
5. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan (heb je een glutenintolerantie? Was dan voor het bakken de pijnboompitjes om eventuele sporen van gluten te verwijderen).
6. Serveer de polenta met de oerwortels, gekaramelliseerde rode ui en pijnboompitjes ernaast. Garneer het gerecht met verse basilicum.

Tip
Je kunt de polenta ook laten afkoelen en later aan beide zijden knapperig bakken in een koekenpan of in de oven.

Voedingswaarden
606 kcal/ 60 g koolhydraten/ 33 g vet/ 11 g eiwit/ 11 g vezels

  Laden...