Paella

Met zeewierballetjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5-8 januari

Biologische Ingrediënten
0,5 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen
2 st biologische Romatomaten
2 st biologische Puntpaprika
300 g biologische Wortels
130 g biologische Riso carnaroli
0,5 st biologische Groentebouillontablet
1 g biologische Saffraan
150 g biologische Zeewierballetjes
0,5 st biologische Citroen
Biologische Verse peterselie

Zelf toevoegen
300 ml Water
2 el Bakolie

Allergenen
Bevat gluten (tarwe, rogge), mais en soja.

Vandaag gaan we op reis naar Spanje. Traditioneel gezien wordt paella gemaakt met kip of zeevruchten. We maken vandaag de plantaardige variant met zeewierballetjes. Dit rijstgerecht komt oorspronkelijk uit Valencia en is nu zo populair dat het voor de Spanjaarden niet weg te denken is. Op markten en in kleine straatjes wordt paella bereid in een zogeheten “paellera” (Spaans voor paella-pan), een gigantische platte plaat waarop de heerlijk geurende paella wordt gekookt.

Bereidingswijze
1. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Was en snijd de tomaten. Was en snijd de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten. Schil of schrap de wortels en snijd in dunne plakjes. Breng het water aan de kook.
2. Verhit bakolie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en tomatenblokjes. Bak de wortels en paprika's mee voor 1 minuut. Voeg de riso carnaroli toe en verkruimel het groentebouillontablet in de pan. Schenk kokend water erbij en doe de deksel op de pan.
3. Haal de saffraan uit de verpakking en leg deze 1 minuut voorzichtig op de deksel van de pan om op te warmen (dit zorgt ervoor dat er extra veel smaak vrij komt). Voeg de saffraan toe aan het rijst-groentemengsel, roer stevig door en laat voor ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Schep regelmatig om. De rijst is klaar wanneer het grootste gedeelte van het vocht is opgenomen.
4. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de zeewierballetjes 5 minuten rondom gaar.
5. Was en snijd de citroen in partjes. Hak de verse peterselie fijn. Schep de paella in een grote schaal. Verdeel de zeewierballetjes en de citroenpartjes over de rijst. Garneer met fijngehakte peterselie.

Tip
De paella is ook heel erg lekker met wat doperwtjes.

Voedingswaarden
639 kcal/ 82 g koolhydraten/ 24 g vet/ 17 g eiwit/ 12 g vezels

  Laden...