Minestrone

met tomaten en bonen

  • 20 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 12-15 januari

Biologische Ingrediënten
2 st biologische Romatomaten
400 g biologische Italiaanse groentemix
1 st biologisch Groentebouillontablet
350 g biologische Bonenmix
150 g biologische Volkoren vermicelli

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
600 ml Water

Allergenen

Bevat mais, peulvruchten en gluten (tarwe).

Minestrone is een goed gevulde Italiaanse groentesoep. ‘Minestra’ is Italiaans voor soep. ‘Minestrone’ is het vergrootwoord daarvan, dus ‘grote soep’. De soep wordt bereid met verse groenten van het seizoen in combinatie met rijst, pasta of zoals in dit geval met bonen. Vroeger werd een minestronesoep vaak gemaakt van restjes groenten: een kliekjessoep dus.

Bereidingswijze
1. Verwarm bakolie in een ruime soeppan. Was en snijd de tomaten in blokjes.
2. Bak op een middelhoog vuur de Italiaanse groentemix samen met de tomaten gedurende 2 minuten.
3. Schenk het water erbij. Verkruimel het groentebouillontablet erover en breng het water aan de kook. Zodra de soep kookt, temper je het vuur.
4. Laat de bonenmix uitlekken in een vergiet en spoel af onder de kraan. Doe de bonen samen met de vermicelli de laatste 8-10 minuten bij de soep. Schep de minestrone in mooie kommen.

Tip
Heb je thuis verse basilicum? Garneer de minestrone hier dan mee.

Voedingswaarden
525 kcal/ 72 g koolhydraten/ 11 g vet/ 22 g eiwit/ 25 g vezels

  Laden...