Knolselderijpuree met oerwortels

Gekaramelliseerde ui en biologische kipnuggets

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5-8 januari

Biologische ingrediënten
500 g biologische Oerwortels
250 g biologische Cherrytomaatjes
1 tl biologische Italiaanse kruiden
0,5 st biologische Knolselderij
2 st biologische Rode ui
200 g biologische Kipnuggets

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak

Allergenen
Bevat kippenvlees.

Vandaag op het menu een gerecht met een bijzonder ingrediënt: een paarse Oerwortel, ofwel Betasweet. Deze Oerwortel is sappiger en zoeter van smaak en bevat 40% meer caroteen dan de huidige oranje wortel. De caroteen zit met name in de paarse kleurstof anthocyan. Deze nieuwe wortel is niet alleen supergezond, maar ziet er met zijn paarse buitenkant en feloranje hart ook prachtig uit!

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Schil de oerwortels en snijd ze in dunne plakjes (of in de lengte in dunne staafjes). Leg de oerwortels samen met de cherrytomaatjes op de bakplaat en druppel olijfolie extra vierge erover. Bestrooi de groenten met Italiaanse kruiden en rooster voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Breng water aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij, snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en bewaar een beetje kookvocht. Pureer de knolselderij met een staafmixer of pureestamper en maak met het kookvocht een smeuïge puree.
4. Pel en snijd intussen de rode ui in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui op een laag vuur gedurende 10 minuten.
5. Verwarm intussen bakolie in een koekenpan en bak de nuggets in 10 minuten gaar en bruin.
6. Serveer de knolselderijpuree met de geroosterde oerwortels, gekaramelliseerde rode ui en krokante nuggets ernaast.

Tip
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de oerwortels dan in een koekenpan zacht.

Voedingswaarden
840 kcal/ 53 g koolhydraten/ 55 g vet/ 24 g eiwit/ 18 g vezels

  Laden...