Kippenvleugeltjes

met nasi en een spiegelei

  • met nasi en spiegelei MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 – 28 november

Biologische ingrediënten
250 g biologische Kippenvleugels, naturel
130 g biologische Volkoren basmatirijst
500 g biologische Nasigroenten, gesneden
2 st biologische Eieren

Zelf toevoegen
3 el Bakolie
0,5 el Kerriepoeder
2 el Soja saus
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat kippenvlees, gluten (tarwe), ei en soja.

De naam ‘nasi goreng’ komt uit Azië. ‘Nasi’ betekent gekookte rijst en ‘goreng’ staat voor gebakken rijst. In Nederland en België is deze naam gaan gelden voor alle vormen van gebakken rijst en wordt het kortweg ‘nasi’ genoemd. De basisingrediënten van nasi goreng zijn: gekookte rijst, olie/boter, ketjap of sojasaus. Deze ingrediënten worden vaak aangevuld met de etensrestjes van de vorige dag en worden vaak geserveerd met een spiegeleitje, wat atjar, sambal of kroepoek.

Bereidingswijze
1. Maak een kruidenpasta met een deel van de bakolie, kerriepoeder, zout en peper. Wrijf de kippenvleugels ermee in en laat een paar minuten intrekken. Bak de kippenvleugeltjes in 20 minuten gaar op een middelhoog vuur, keer regelmatig.
2. Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet het water af en zet zonder deksel opzij.
3. Verhit bakolie in een (wok)pan en roerbak de nasigroenten 6 minuten, voeg daarna de rijst en de sojasaus toe en meng door elkaar.
4. Verhit bakolie in een koekenpan en bak per persoon een spiegelei (maak de eidooier eventueel kapot).
5. Serveer de nasi samen met de kippenvleugels en een spiegelei.

Tip
Het is ook erg lekker om wat (tomaten)sambal aan de nasi toe te voegen.

Voedingswaarde
778 kcal/ 56 g koolhydraten/ 41 g vet/ 40 g eiwit/ 6 g vezels

  Laden...