Kip korma

met witte kool en rijst

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 12-15 januari

Biologische ingrediënten
130 g biologische Volkoren basmatirijst
2 st biologische Rode uien
2 st biologische Romatomaten
0,5 st biologische Witte kool 
4 tl biologische Garam masala
1 el biologische Tomatenpuree
200 g biologische Kip roerbakreepjes
150 ml biologische Volle yoghurt

Zelf toevoegen
1 el Bakolie

Allergenen
Bevat koriander, mosterd, kippenvlees en melk (lactose).

Korma is een traditioneel gerecht met garam masala poeder en frisse yoghurt. Korma komt oorspronkelijk uit het noorden van India en betekent stoven. Korma lijkt op curry, maar is door de yoghurt toch anders. Het is frisser en romiger. We maken het vandaag met kip en witte kool.

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de rijst. Spoel de rijst af onder koud water, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de rijst 12 minuten en giet daarna het water af.
2. Pel en snipper de rode uien. Was de tomaten, snijd in blokjes en verwijder de zaadlijsten. Was en snijd de witte kool in dunne reepjes van maximaal een halve centimeter. Verhit bakolie in een ruime pan en fruit de uien, garam masala en tomatenpuree. Voeg de kip roerbakreepjes toe en bak in 5 minuten gaar. Voeg de gesneden witte kool  samen met de tomatenblokjes en een scheutje water toe aan de gebakken kip. Laat het geheel met de deksel op de pan voor 15 minuten koken. Schep regelmatig om. Schenk tussendoor nog wat water erbij als het geheel te droog wordt.
3. Haal de pan van het vuur en laat het geheel 5-6 minuten afkoelen. Roer de yoghurt door de pan. Let op: doe dit niet te vroeg, anders gaat de yoghurt schiften. Wacht minstens 5 minuten.
4. Verdeel de rijst over de borden en schep de kip korma over de rijst.

Tip
Heb je nog wat peterselie over van een ander gerecht? Voeg dit dan toe als garnering.

Voedingswaarden
565 kcal/ 68 g koolhydraten/ 14 g vet/ 36 g eiwit/ 10 g vezels

  Laden...