Gevulde vegan roomkaasschelpen

Met broccoli in tomatensaus

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 19 – 22 januari

Biologische Ingrediënten
130 g biologische Conchiglioni XXL
1 st biologische Broccoli
2 st biologische Romatomaten
1 st biologische Ui
2 st biologische Knoflookteen
500 g biologische Passata
70 g biologische Roomkaas kruiden-knoflook
Biologische Verse basilicum naar smaak

Zelf toevoegen                                                                     
1 el Bakolie
Italiaanse kruiden naar smaak
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en soja.

"Vandaag staat er een leuk en nieuw recept op het menu! Gevulde pastaschelpen met romige broccoli en tomaten uit de oven. Dit gerecht ziet er super feestelijk uit. De basis zijn natuurlijk de schelpen en de passata, maar voor de vulling kun je telkens andere ingrediënten gebruiken." - Sanne van Rooij, Living the Green Live

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng water aan de kook voor de pastaschelpen. Kook de pastaschelpen in 8 minuten beetgaar. Giet het water af. Haal de schelpen uit elkaar en leg ze op een droog keukenpapiertje.
2. Was intussen de broccoli en tomaten. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de tomaten in kleine blokjes. Maal de broccoli fijn in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een rasp of snijd de broccoli heel erg fijn. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui, de helft van de knoflook en broccoli voor 1 minuut. Schep de gebakken broccoli vervolgens in een aparte kom en laat 5 minuten afkoelen. Bewaar de resterende knoflook voor de tomatensaus. Verwarm de passata in dezelfde koekenpan met de tomatenblokjes, de resterende knoflook en wat Italiaanse kruiden voor 2-3 minuten. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
3. Schep de roomkaas in een aparte kom. Voeg de gebakken broccoli beetje bij beetje toe aan de roomkaas en roer goed door.
4. Schenk de verwarmde tomatensaus in een diepe ovenschaal. Schep het roomkaas-broccolimengsel in de schelpen totdat alle schelpen gevuld zijn en leg ze voorzichtig op de tomatensaus in de ovenschaal. De resterende roomkaas-broccolivulling kun je tussen de schelpen verdelen. Druppel wat olijfolie extra vierge over de schelpen en breng op smaak met Italiaanse kruiden. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
5. Was en hak wat basilicum fijn. Verdeel de gevulde roomkaasschelpen over de borden. Schep eventueel wat tomatensaus over de schelpen heen. Garneer met de fijngehakte basilicum.

Tip
De gevulde roomkaasschelpen zijn ook erg lekker met spinazie.

Voedingswaarden
687 kcal/ 64 g koolhydraten/ 37 g vet/ 18 g eiwit/ 14 g vezels/ 1,6 g zout

  Laden...