Flammkuchen

Met zuurkool en rookworst

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 10 – 14 november

Biologische Ingrediënten
300 g biologisch Spelt pizzadeeg
1 st biologische Rode ui
100 g biologische Rookworst
1 st biologische Appel, Elstar
300 g biologische Zuurkool
30 ml biologische Boeren crème fraîche
150 g biologische Radijs rauwkost

Zelf toevoegen
1 el Olijfolie extra vierge
0,5 el Balsamicoazijn
0,5 el Honing
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), varkensvlees en melk (lactose).

Het lijkt op een pizza, maar flammkuchen (of Tarte flambée) is toch even wat anders. Van oorsprong komt deze pizza uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Meestal wordt de pizza belegd met room, ui en spek, maar er zijn natuurlijk erg veel variaties mogelijk. Je kunt met de ‘topping’ naar hartenlust variëren. Wij maken ‘m vandaag met zuurkool en rookworst.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 250 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak een grote pizzadeeglap en leg deze op de bakplaat. Plaats voor ongeveer 5 minuten in de oven.
2. Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de rookworst in plakjes. Was en snijd de appel in kleine blokjes. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
3. Bestrijk de bodem met de helft van de crème fraîche. Verdeel hierover de zuurkool, de appel, de ui en de rookworstplakjes. Klop de rest van de crème fraîche los met zout en peper en druppel het over de flammkuchen.
4. Bak de flammkuchen 10-15 minuten in de oven. Houd de oven goed in de gaten en verkort of verleng zo nodig de baktijd tot de flammkuchen helemaal naar je zin is (goudbruine bovenkant en krokante bodem).
5. Was en droog intussen de radijs rauwkost in de slacentrifuge (of met een schone keukendoek). Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, honing, zout en peper. Hussel alles goed door elkaar.
6. Serveer de flammkuchen met de frisse salade ernaast.

Tip
De flammkuchen is ook lekker met wat geraspte kaas. Heb je nog zuurkool over? Maak eens een lekkere zuurkoolsoep.

Voedingswaarde
737 kcal / 77 g koolhydraten/ 37 g vet/ 15 g eiwit/ 17 g vezels

  Laden...