Erwtensoep

Met vegan boeren knakworstjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 19 – 22 januari

Biologische ingrediënten
1 st biologische Groentebouillontablet
400 g biologische Erwtensoep groenten
0,5 pot biologische Tuinbonen
75 g biologische Vegan boeren knakworst

Zelf toevoegen 
500 ml Water
1 el Bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat mais, selderij, peulvruchten, gluten (tarwe) en mosterd.

Erwtensoep is in Nederland een typisch wintergerecht. Wist je dat erwtensoep eeuwen geleden al in Azië werd gemaakt? We maken hem met tuinbonen, vegan boeren knakworstjes en flink wat groenten. Voedzaam, lekker en ook nog eens heel goed voor je!

Bereidingswijze
1. Doe het water in een soeppan en los het groentebouillontablet hierin op. Voeg de gesneden groenten toe aan de groentebouillon en laat 20 minuten koken.
2. Giet het water van de tuinbonen af. Breng water aan de kook voor de tuinbonen en kook de tuinbonen voor 8 minuten. Giet daarna het water af en pureer de helft fijn met een staafmixer of keukenmachine. Voeg desgewenst wat groentebouillon toe om de tuinbonen gemakkelijker te pureren. Doe de gepureerde tuinbonen en de rest van de overgebleven tuinbonen bij de erwtensoep en kook mee.
3. Verwarm bakolie in een koekenpan. Snijd de vegan boeren knakworst in plakjes en bak deze 5 minuten.
4. Serveer de erwtensoep in een soepkom, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Maak de soep af met de knakworstjes en een sliert olijfolie extra vierge.

Tip
De soep is erg lekker met wat volkorenbrood.

Voedingswaarden
478 kcal/ 19 g koolhydraten/ 35 g vet/ 17 g eiwit/ 11 g vezels/ 3,5 g zout

  Laden...