Eenpansgerecht

Met bloemkool en chorizo spacebar

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5-8 januari

Biologische ingrediënten
500 g biologische Aardappels, vastkokend
400 g biologische Bloemkool
1 st biologische Rode ui
55 g biologische Chorizo spacebar
25 g biologische Hazelnoten

Zelf toevoegen
3 el Bakolie
Snufje Kerriepoeder
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en noten.

Het makkelijke gerecht van de week is dit lekkere eenpansgerecht met bloemkool en vegan chorizo. Zo gemaakt maar dat maakt hem niet minder speciaal! Een mix van de kruidige spacebar samen met aardappels, bloemkool en hazelnoten maken dit gerecht een ware smaaksensatie die je zeker nog vaker gaat proberen.

Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met water aan de kook voor de aardappels en bloemkool. Schil de aardappels, snijd klein en kook ze circa 10-12 minuten.
2. Verwijder intussen het blad van de bloemkool. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes en de stronk in kleine dobbelsteentjes. Voeg toe aan de pan met de aardappels en laat tenminste 5 minuten meekoken, tot de bloemkool en de aardappels beetgaar zijn (controleer dit door erin te prikken). Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
3. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de chorizo spacebar in dunne plakjes. Snijd de hazelnoten grof.
4. Verhit bakolie in een ruime hapjespan of wok. Bak de ui en chorizo 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg daarna eerst de aardappels toe en bak al omscheppend 2 minuten op een hoog vuur. Voeg dan de bloemkool toe en bak nog eens 5 minuten mee. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper. Garneer het gerecht met de grof gehakte hazelnoten.

Tip
Je kunt de aardappels en bloemkool ook roosteren in de oven in plaats van te bakken in een koekenpan. 

Voedingswaarden
585 kcal/ 59 g koolhydraten/ 27 g vet/ 19 g eiwit/ 11 g vezels

  Laden...