Aziatische miso-noodlesoep

met paksoi en kipfilet

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 10 – 14 november

Biologische Ingrediënten
1 st biologische Ui
1 st biologische Miso tablet
125 g biologische Mie-noodles
2 st biologische Eieren
1 st biologische Puntpaprika
0,5 st biologische Paksoi
100 g biologische Kipfilet

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
500 ml Water
1 el Sojasaus
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat koriander, gluten (tarwe), ei, kippenvlees en soja.

Miso is een smaakmaker. Het wordt gemaakt van een gefermenteerd mengsel van koji, sojabonen, gerst en zout. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat miso zijn unieke smaak krijgt. In het Japans noemt men miso de vijfde smaak, ofwel umami. Dit, omdat miso niet zoet, zuur, zout of bitter is, maar een geheel eigen smaak heeft. Deze Japanse bouillon bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige werking op de darmflora. Heel gezond dus!

Bereidingswijze
1. Verhit bakolie in een ruime soeppan. Pel en snijd de ui in halve ringen. Fruit de ui 3 minuten. Voeg water toe aan de pan. Los het miso tablet op in het water en laat de bouillon 20 minuten koken. Kook tijdens de laatste 7 minuten de mie-noodles mee. Breng op smaak met sojasaus.
2. Breng water met zout aan de kook in een steelpan. Kook de eieren in 8 minuten hard. Giet het water af en laat schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd in de lengte door de helft. Zet opzij.
3. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Verwijder de harde onderkant van de paksoi en trek de bladeren uit elkaar. Was de bladeren met koud water. Snijd het witte deel in grove stukken en het groene blad in dunne reepjes.
4. Snijd de kipfilet in de lengte door de helft. Bestrooi met wat zout en peper. Verhit bakolie in een koekenpan. Bak de kipfilet 10 minuten tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak de paksoi in dezelfde koekenpan voor 2 minuten tot het beetgaar is.
5. Schep wat van het bouillon en de mie-noodles in een ruime soepkom. Garneer met de kipfilet, de rauwe puntpaprika, paksoi en halve eieren.

Tip
Ook erg lekker met gesneden chilipeper en sesamolie.

Voedingswaarde
474 kcal/ 53 g koolhydraten/ 15 g vet/ 28 g eiwit/ 6 g vezels

  Laden...