Aubergine cannelloni

met ricotta en broccoli

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 19 – 22 januari

Biologische Ingrediënten
1 st biologische Aubergine
1 st biologische Broccoli
2 st biologische Romatomaten
1 st biologische Ui
2 st biologische Knoflookteen
500 ml biologische Passata
250 g biologische Ricotta
75 g biologische Geraspte kaas

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
2 el Olijfolie extra vierge
Italiaanse kruiden naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose).

Vandaag maken we de koolhydraatarme versie van cannelloni, ook wel pastarolletjes genoemd. Je kunt cannelloni met van alles vullen: kaas, spinazie, champignons, courgette, tomaten. Je legt de rolletjes vervolgens in een bedje van kruidige tomatensaus en laat het in de oven bakken. We serveren de canelloni vandaag met broccoli en ricotta.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was en snijd de aubergine in hele dunne plakjes van maximaal 0,5 centimeter. Verwarm de grillplaat en gril de aubergineplakjes aan elke kant 3 minuten goudbruin. Heb je geen grillplaat? Verwarm dan wat bakolie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes aan elke kant in 4 minuten goudbruin. Leg de aubergineplakjes daarna op een droog keukenpapiertje.
2. Was intussen de broccoli en tomaten. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de tomaten in kleine blokjes. Maal de broccoli fijn in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een rasp of snijd de broccoli heel erg klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui, de helft van de knoflook en de broccoli voor 1 minuut. Schep de gebakken broccoli vervolgens in een aparte kom en zet opzij. Bewaar de resterende knoflook voor de tomatensaus. Verwarm de passata in dezelfde koekenpan met de tomatenblokjes, de resterende knoflook en wat Italiaanse kruiden voor 2-3 minuten. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
3. Schep de ricotta in een aparte kom. Voeg de gebakken broccoli beetje bij beetje toe aan de ricotta en roer goed door door elkaar.
4. Schenk de tomatensaus in een diepe ovenschaal. Schep wat van het ricotta-broccolimengsel aan het begin van de aubergineplakjes. Rol ze op en leg de rolletjes op de naad in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover. De resterende ricotta-broccolivulling kun je tussen de auberginerolletjes verdelen. Druppel wat olijfolie extra vierge over de rolletjes en breng op smaak met Italiaanse kruiden. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
5. Verdeel de gevulde auberginerolletjes over de borden. Schep eventueel wat tomatensaus over de rolletjes heen. 

Tip
De aubergine cannelloni is ook erg lekker met wat verse kruiden zoals basilicum. Hak deze fijn en strooi dit vlak voor het serveren over de rolletjes.

Voedingswaarden
600 kcal/ 24 g koolhydraten/ 38 g vet/ 28 g eiwit/ 12 g vezels/ 2,1 g zout

  Laden...