Smeuïge risotto met spinazie, spek en Emmentaler en een tomatensalade

686 kcal
240 g groente

Vandaag een verrukkelijke risotto met spinazie, spek en Emmentaler, een heerlijke Zwitserse kaas. Een echte allemansvriend! Heerlijk zacht en smeuïg met het zoutige van de spek en de kaas. De tomatensalade serveer je apart, maar kun je natuurlijk ook prima door de risotto verwerken. Doe wat jij lekker vindt!

Smeuïge risotto met spinazie, spek en Emmentaler

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
  • 200 g Cherry trostomaten Herkomst: Frank de Koning
  • 0.5 st Citroen, rasp en sap Herkomst: Befair
  • 250 g Spinazie Herkomst: De Eerste
  • 100 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
  • 75 g Emmentaler Herkomst: Cheesepack
Zelf toevoegen
  • 500 ml Groentebouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de groentebouillon. Pel en snipper de ui. Verwarm olie in een brede braadpan en bak de ui en risotto 2 minuten. Schenk de helft van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het vocht opnemen. Herhaal dit totdat al het vocht is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  2. Was en halveer de tomaatjes, kruid met zout en peper en besprenkel met olijfolie extra vierge en balsamicoazijn. Rasp de Emmentaler.
  3. Rasp de citroenschil boven de risotto en knijp het sap uit boven de tomaatjes. Was de spinazie, snijd eventueel kleiner en voeg samen met de geraspte Emmentaler de laatste 5 minuten toe aan de pan.
  4. Verhit olie in een kleine bakpan en bak de spekblokjes krokant op een hoog vuur. Kruid met zout en peper.
  5. Strooi de spekblokjes over de risotto en serveer de tomatensalade erbij.
TIP
Je kunt deze risotto ook heel goed van tevoren klaarmaken. Strooi dan op het laatst de kaas erover en gratineer in de oven voor een krokant laagje.
4,1
Gemiddelde van 34 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -24%
vegetablecounter
Groente + 90%
vita-score
Vitaliteit + 20%
co2-reduction-score
CO2 eq -48%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkLactosevrijSeizoenGezinGlutenvrijVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie686 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker6 g
Vet31 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit32 g
Vezels7 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Melk
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten