Polenta met romige champignonsaus en broccoli en krokante salie

3,7
Gemiddelde van 26 reviews
762 kcal
280 g groente
Polenta met romige champignonsaus

Polenta is een typisch Noord-Italiaans gerecht. Het is een soort pap of puree gemaakt van maïsgriesmeel die men daar bij een warme maaltijd net zo eet als wij aardappels. Onze biologische polenta is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen en gegarandeerd glutenvrij verwerkt. Heb je wat polenta over? Dan is het erg lekker dit op te bakken in de oven of in een pan.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en snijd de stronk klein. Kook of stoom de broccoli beetgaar in 8-10 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
  2. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de champignons op een middelhoog vuur. Schenk na 5 minuten de soja cuisine in de pan en verwarm mee. Kruid met zout en peper.
  3. Bereid intussen de bouillon. Strooi de polenta in de bouillon en laat al roerend 7 minuten koken tot een zachte pap. Pel de knoflook en pers erboven uit. Zet het vuur uit en besprenkel met olijfolie extra vierge.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de salieblaadjes knapperig en krokant. Kruid met zout en peper. Hak de hazelnoten grof.
  5. Serveer de polenta met de champignonsaus en broccoli. Of stort de polenta op een houten plank, zoals de Italianen dat doen, met daarop de groenten en saus. Werk af met de knapperige salie en de hazelnoten.
TIP
Je kunt de polenta eventueel ook wat smeuïger maken met de rijst cuisine. Of krokant bakken in de oven.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 100 ml Soja CuisineHerkomst: Lima
  • 175 g PolentaHerkomst: Joannusmolen
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse salieHerkomst: Herbio
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 700 ml Bouillon
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -75%
water-reduction-score
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelVeganSeizoenVegetarischVariatieGlutenvrij9 maandenGezinLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie762 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker5 g
Vet42 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit18 g
Vezels14 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Noten
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Italiaanse minestrone
686 kcal
340 g groente
Vegetarisch,   Vegan,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Seizoen,   Lekker snel,   Variatie
Flammkuchen met pompoencrème
684 kcal
330 g groente
Vegan,   Eiwitrijk,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Lactosevrij
Knolselderijpuree met witlof en paddestoelen
656 kcal
300 g groente
Glutenvrij,   Seizoen,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Afvallen,   Lekker snel
Mexicaanse bowl met avocado-limoendressing
870 kcal
275 g groente
Lekker snel,   Lactosevrij,   Glutenvrij,   Vegetarisch,   Gezin,   Variatie,   Eiwitrijk,   Vegan
Milde viscurry met prei
731 kcal
220 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Seizoen,   Gezin,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Variatie,   Glutenvrij
Massaman curry
857 kcal
250 g groente
Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Glutenvrij
Mediterrane vissoep
618 kcal
270 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Lekker snel,   Gezin,   Eiwitrijk,   Variatie,   Afvallen