Bloemkoolsalade met citroen veldsla en feta
4,1
640 kcal
350 g groente
Deze bloemkoolsalade is heerlijk voor de warmere dagen. Hij smaakt lekker fris door de citroen, is vullend door de kikkererwten, en feta doet het goed in elke salade. Ook lekker om de volgende dag als lunch te eten!

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Krieltjes Herkomst: Eerste
- 0.5 st Bloemkool Herkomst: Nieuweboer
- 1 st Courgette Herkomst: Peeters
- 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
- 25 g Veldsla Herkomst: Be-Leaf
- 75 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Komijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de aardappeltjes en halveer ze of snijd in vieren. Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Kook de aardappeltjes en bloemkool 15 minuten in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Giet het water af en laat uitdampen.
- Was de courgette, snijd in blokjes en bak met olie op een middelhoog vuur lichtbruin. Breng op smaak met komijn, zout en peper.
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap. Was de veldsla en laat goed uitlekken.
- Meng aardappeltjes, bloemkool, courgette, citroenrasp en kikkererwten door elkaar en breng op smaak met olijfolie extra vierge, citroensap, zout en peper. Verdeel de veldsla erover en verbrokkel tenslotte de feta erboven.
TIP
Je kunt ook de kikkererwten roosteren met een beetje paprikapoeder (of chilipoeder) voor een extra crunch. 4,1
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 178%
Vitaliteit + 52%
CO2 eq -53%
Water -9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Glutenvrij, Seizoen, Gezin, 9 maanden, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie640 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker13 g
Vet26 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit23 g
Vezels17 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Peulvruchten
Lactose