Groentestoof met raapstelen zoete aardappel en peulvruchten

4,0
Gemiddelde van 40 reviews
773 kcal
430 g groente
Groentestoof met raapstelen

De raapsteel is een typische lente groente die vanaf begin februari geoogst kan worden. Ze zijn heel veelzijdig en kunnen op veel verschillende manieren worden bereid. Vandaag bakken we de raapstelen in een groentestoof maar je kunt ze ook rauw eten met een salade. De licht pittige smaak van raapstelen doet denken aan die van mosterd of rucola.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was of schil de zoete aardappel en wortel en snijd in kleine blokjes. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Doe de zoete aardappel, wortel, piri piri kruiden (naar smaak) en paprikapoeder erbij en roerbak enkele minuten op een middelhoog vuur. Schenk de kokosroom en bouillon erbij en laat afgedekt ongeveer 20 minuten stoven tot de groenten gaar zijn.
  3. Spoel intussen de gemengde bonen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Proef en breng op smaak met de zout en (chili)peper.
  4. Was de raapstelen, verwijder de worteltjes en snijd klein. Schep vlak voor serveren door de groenten.
  5. Serveer de groentestoof in een mooie schaal en strooi de zadenmix erover en knijp de limoen uit over het gerecht.
TIP
Je kunt de zoete aardappel, wortel en de bonen ook grof stampen met een pureestamper.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 2 tl Piri Piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
  • 400 g BonenmixHerkomst: La Bio Idea
  • 1 bosje RaapstelenHerkomst: Ekologisch
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 200 ml Groentebouillon
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -86%
vegetablecounter
Groente+ 241%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq+ 21%
water-reduction-score
Water+ 588%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLactosevrijGezinGlutenvrijVeganVariatieSeizoenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie773 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker23 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit19 g
Vezels24 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Paprika
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Italiaanse minestrone
686 kcal
340 g groente
Vegetarisch,   Vegan,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Seizoen,   Lekker snel,   Variatie
Gevulde paprika uit de oven
600 kcal
480 g groente
Lactosevrij,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Herfstsoep met palmkool en wortelpeterselie
716 kcal
290 g groente
Eiwitrijk,   Afvallen,   Gezin,   Seizoen,   9 maanden,   Variatie,   Lactosevrij
Crunchy chili-spruitjes met gebakken ham
731 kcal
280 g groente
Eiwitrijk,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   9 maanden,   Seizoen
Aardpeerrisotto met blauwe kaas
735 kcal
300 g groente
9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Vegetarisch,   Variatie