Gnocchi met mini mozzarella en tomatensaus met basilicum
4,3
669 kcal
250 g groente
Vandaag op het menu: gnocchi in tomatensaus (spreek uit als 'njokkie'). Gnocchi is een, iets minder bekende, Italiaanse pastasoort. Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel, maar soms ook alleen van tarwemeel. We koken de gnocchi niet, maar bakken het lekker krokant in een pan.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 400 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
- 400 g Gnocchi Herkomst: Bioverde
- 100 g Mini mozzarella Herkomst: Zuger
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de tomaat en snijd klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en kastanjechampignons toe en bak 2 minuten mee. Je kunt ook de champignons apart houden als de kleintjes daar niet van houden en dan de tomatensaus pureren.
- Doe de tomatenblokjes erbij en laat afgedekt zachtjes 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit olie in een andere bakpan en bak de gnocchi op een middelhoog vuur totdat ze lichtbruin kleuren en een knapperig korstje krijgen.
- Giet het water van de mozzarella. Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door de saus. Serveer de gnocchi met een flinke schep tomatensaus en de mozzarella. Garneer met een sliert olijfolie extra vierge en de verse basilicum.
TIP
De gnocchi kun je ook koken in plaats van bakken. 4,3
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 98%
Vitaliteit + 54%
CO2 eq -51%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie669 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker16 g
Vet28 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit23 g
Vezels10 g
Zout3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk